pirmdiena, 2011. gada 28. novembris

BALTU SAIKNES

Jauns pētniecisko darbu konkurss „Baltu saiknes”.

Asociācija „Latvijas un Lietuvas forums” aicina Lietuvas un Latvijas vecāko (10.—12.) klašu skolēnus piedalīties pētniecisko darbu konkursā „Baltu saiknes”. 

Prasības:
*Konkursā var piedalīties skolēni individuāli vai grupās (ne vairāk kā 4);
*Darba nosaukums - atbilstošs konkursa tēmai. Izvēlētajam objektam jābūt saistītam ar skolēnu dzīvesvietu;
*Iespējamās tēmas: ciema, pilsētiņas vēsture; vienas ģimenes vēsture; vēsture saistībā ar slavenu personu; vēsturisks notikums, kurā piedalījušies lietuvieši un latvieši, to iemūžinājis piemineklis; lietuviešu un latviešu attiecības un sakari;
*Darbus vēlams papildināt ar ilustratīvu materiālu, sagatavotu digitālā formātā. Jāpievieno objektu un ilustratīvā materiāla apraksti, jānorāda to iegūšanas avots,  izmantotā literatūra, citātu avoti;
*Tekstam jābūt uzrakstītam literārā latviešu valodā, datorrakstā (Word pr., Times New Roman, 12), apjoms: 3—4 lpp., atstarpe starp rindām: 1,5 cm, atstatums no malām: 2 cm.
Nepieciešamie autora(-u) dati (jānorāda darba sākumā): vārds(-i), uzvārds(-i), dzimšanas datums, adrese, kontakttālrunis, e-pasta adrese, klase, skolas nosaukums, darba vadītāja (skolotāja) vārds, uzvārds, e-pasta adrese un tālruņa numurs. Darbus konkursam drīkst sūtīt arī organizēti, ar skolotāju palīdzību.
Darbus un radušos jautājumus sūtiet uz e-pastu: letonika@gmail.com
Sīkāka informācija par konkursu un tā organizatoriem: http://www.lt-lv-forum.org/
Pēdējā diena, kad var iesniegt pētnieciskos darbus konkursam — 6. decembris.
Konkursa uzvarētāju pasludināšana — 15. decembris.




Nav komentāru:

Ierakstīt komentāru